Színes saláta csirkeszárny falattal

Színes saláta csirkeszárny falattal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 16 csirkeszárny (70-80 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg cukkini
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 20 dkg zsenge karalábé
  • 4 szál zöldhagyma
  • 20 dkg vegyes salátamix (készen kapható)
  • 2-3 dkg csíra (ízlés szerint, ki is hagyható)

az öntethez:

  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál olaj

a tálaláshoz: chips

Elkészítés:

A csirkeszárnyak vastag végét levágjuk (a többit nem használjuk, leveshez félretesszük). A csont tetejénél körben bevágjuk a bőrt, majd a késsel, lefele letoljuk. Amikor mindenhol elválik a hús a csonttól, a kezünkbe vesszük és lehúzzuk, kifordítjuk a húst a csont végén.

A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük az olajjal, a paradicsomlével, a mézzel, kevés vízzel és megborsozzuk. Beletesszük a csirkeszárnyakat, és letakarva egy éjszakán át pihentetjük.

3. Másnap a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük a páclével együtt, ha szükséges, még kevés vizet teszünk alá. A sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, majd a salátával, a csírával összekeverjük.

A sült csirkeszárnyakat kivesszük a tepsiből, a visszamaradt szaftot kevés vízzel kikeverjük, de nem melegítjük, majd kikaparjuk egy tálba. Ha szükséges, szűrjük át. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a citromlevet, hozzáadjuk a (szezám)olajat, és a salátával összekeverjük. Tányérra rendezzük, chips-szet szórunk rá, és a meleg szárnnyal tálaljuk.

Neked ajánljuk