Szilvás túrógombóc

Szilvás túrógombóc

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 2 egész tojás
  • 4 púpos evőkanál búzadara
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 kerek szilva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Csipet sóval vizet tesszük fel forrni.

Közben a túrót villával összetörjük, csipet sóval beleütjük a két tojást, jól kikavarjuk, majd beleszórjuk a búzadarát, összekeverjük, majd addig pihentetjük, amíg a víz felforr.

Ha nagyobb szilvánk van, akkor negyedekbe vágjuk. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.

Ha forr a víz, csendesebbre vesszük. A tenyerünket kinyitjuk, beleteszünk egy púpos evőkanál túrós masszát és a közepébe két negyed szilvát rakunk. Gombócot formázunk belőle és a forrásban lévő vízbe rakjuk és megfőzzük. (Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére és elkezdenek forogni, akkor megfőttek.)

Szűrőkanállal kiszedjük őket és a pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Tálalásnál fahéjas porcukorral megszórjuk

Hasonló receptek