Szilvás ricottás sajttorta

Szilvás ricottás sajttorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg magozott szilva
  • 200 g győri édes keksz aprítva
  • 2 evőkanál méz
  • 80 g vaj

a díszítéshez:

  • 2 dl cukrász tejszín
  • 4 szem szilva

Elkészítés:

A kekszet egy késes aprítóban ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a kekszre öntjük, a mézet is hozzáadjuk és összegyúrjuk.

Veszünk egy 23 cm tortaformát, kikenjük az alját olajjal, kibéleljük az alját sütőpapírral. A kész keksz morzsát kézzel belenyomkodjuk a tortaformába, majd kanál hátával finomítunk rajta, simára egyengetjük.

A krémhez veszünk egy nagy tálat, belerakjuk a mascarponét, a ricottát, a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt és egy habverővel jól kikeverjük. Végezetül beleszórjuk a pudingport, és azzal is összekeverjük. A kész a sajtkrémet beleöntjük a tortaformába, elsimítjuk a tetejét és megszórjuk a kockára vágott szilvával.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 45-50 perc alatt megsütjük. Ezután teljesen hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a torta, a tejszínt felverjük és habzsákba szedjük.

A kihűlt szilvás ricottás sajttortát tejszínes habrózsákkal díszítjük, a habrózsákba szilva szeleteket teszünk. Szilva öntettel kínáljuk.

A szilva öntethez 30 dkg magozott szilvát 1 evőkanál barna cukorral, 1 teáskanál balzsamecettel, csipet fahéjjal és szegfűszeggel felfőzzük, majd átpasszírozzuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk