Szilvás clafoutis – francia tejpite

Szilvás clafoutis – francia tejpite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a pitéhez:

  • 4 db M-es tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 8 dkg GM zabpehelyliszt
  • 2,5 dl görög joghurt
  • kb. 30 dkg magozott, felezett szilva
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • *

a tetejére:

  • nyírfaporcukor
  • *

a forma kikenéséhez:

  • vaj
  • rizsliszt

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézi habverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.

Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük, a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.

Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek