Szicíliai tál

Szicíliai tál

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb halfilé
  • 8 db napon szárított paradicsom
  • 20 db zöld színű zöldbab
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • 20 db zöld olajbogyó
  • 1/2 citrom leve
  • petrezselyemzöld
  • tört színes bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A sózott, borsozott halat citromlével csepegtetve állni hagyjuk kicsit.

Egy nagyobb serpenyőben, olajon dinszteljük a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd kivesszük ha sárgás.

Az olajon még a halszeleteket is ropogósra átpirítjuk, mindkét felükön, majd fóliával takarva, langyos sütőbe rakjuk.

A fokhagymás olajon a felkockázott paprikát, koktélparadicsomot és felcsíkozott paradicsomot, feldarabolt zöldbabot és olívabogyót is megpárolom.

A zöldségeket a halra halmozva tálaljuk.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk