Szezámmagos-sajtos rudacska

Szezámmagos-sajtos rudacska

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • szezámmag

Elkészítés:

Elkészítés: A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a sajtkrémet és a kávéskanál sót. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. Éles késsel vagy derelyevágóval feldaraboljuk.

Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk