Székelykáposzta

Székelykáposzta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 500 g sertéscomb
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál vegeta

Elkészítés:

Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pirítjuk, rászórjuk a paprikát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, és ízlésünknek megfelelően megborsozzuk.

Amikor a hús kifehéredett és megpárolódott, hozzáadjuk a felvágott káposztát, majd rövid ideig együtt pároljuk őket.

Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön addig főzzük a káposztát, amíg a hús puha nem lesz.

Hasonló receptek