Szarvaspörkölt áfonyásan

Szarvaspörkölt áfonyásan

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvascomb
  • 1 tasak vadhús pác
  • 2 dl félédes vörösbor
  • 3 dl (üveg) áfonyadzsem
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dl olaj
  • néhány szem borókabogyó

Elkészítés:

A húst előző nap olajjal kevert, fűszeres pácba rakom.Másnap letisztítom a fűszert és felcsíkozom a combot.Ezt a megmaradt fűszert 2 vöröshagymával leturmixolom és kuktában elkezdem párolni, rotyogtatni és utána a húst elősütöm benne egy kicsit.Ráöntöm a vörösbort, hogy ellepje és ráöntöm a fél üveg áfonyadzsemet is.Néhány perc forás után, sózom, majd lezárom a kuktát és kis lángon 1 órán át főzöm.Utána pihentetem még 10 percet.

Neked ajánljuk