Szárnyas pecsenye

Szárnyas pecsenye

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db egész szárnyas
  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 dl sör
  • bors
  • 20 dkg szalonna
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál szárított zsálya
  • 1 db citrom
  • 6 db alma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Tűzdeljük meg a húst a vékonyra szeletelt szalonnával! Dörzsöljük be a hús belsejét sóval, borssal és zsályával! Rakjunk bele 2 almát, a citromot és a fokhagymát!

Helyezzük be a húst a tepsibe, locsoljuk meg forró zsírral, majd süssük pirosra lassú tűzön!

Negyedeljük el az almát, és rakjuk a hús köré!

Keverjük el a sört a mézzel, majd kenegessük meg ezzel a pecsenyét az utolsó fél órában!

Neked ajánljuk