Szalonnával, hagymával töltött sült hal

Szalonnával, hagymával töltött sült hal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db pisztráng
  • 80 g szalonna
  • 1 db lilahagyma
  • 12 citromkarika
  • 4 szál rozmaring
  • 4 csokor kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj

Elkészítés:

A pisztrángot átmossuk és szárazra töröljük. Sóval és borssal bekenjük mind két oldalát és a belsejét is. A halak belsejébe beletesszük a kakukkfű csokrokat.

A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, és ezeket is a halak pocakjába töltjük. A halakra 3 szelet citromkarikát és egy szál rozmaringot helyezünk. A halak testét 3 helyen átkötjük.

A tepsit olívaolajjal kikenjük és ebbe helyezzük bele a halakat. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk