Szalámis paradicsomos csiga

Szalámis paradicsomos csiga

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 200 g finomliszt
  • 0.5 tasak instant élesztő
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 0.5 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 125 ml víz (langyos)

a feltéthez:

  • szalámi
  • paradicsom
  • sajt
  • bors
  • majoránna

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon sima tésztát gyúrunk, majd fóliával letakarva kb. 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és egyenletesen elosztjuk rajta a szeletekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majorannával meghintjük, befedjük a csíkokra vágott szalámival, majd megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük.

2-3 cm-es csíkokra vágjuk, kicsit kilapítjuk a kapott csigákat és sütőpapírral borított tepsibe tesszük.

180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (a sütő erősségétől függően) megsütjük.

A receptet Vig Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk