Szalalkális sütemény

Szalalkális sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg cukor
  • 4 egész tojás
  • 200 g tejföl
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt, a cukrot, a tojást kikavarjuk. Hozzáadjuk a szalalkálit, a citrom héját, a vaníliát és a tejfölt, végül a lisztet, és linzer állagú tésztát gyúrunk belőle. (Nem kell pihentetni.)

Picit vastagabbra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd tojásfehérjével lekenjük és kristálycukorba mártjuk. (Lehet cukros dióba is mártani – A megdarált vagy késsel összeaprított diót ízlés szerinti cukorral összekeverjük.)

Sütőpírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. (Nem szabad kiszárítani!)

Hasonló receptek