Svéd húsgolyók mártással és krumplipürével

Svéd húsgolyók mártással és krumplipürével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 tojás
  • 6 ek. zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 krumpli
  • 2 vöröshagyma
  • 1 ek. vaj
  • petrezselyem
  • 1/2 kávéskanál aprított chili
  • bors
  • 3 ek. vaj
  • 3 ek. olaj

A mártáshoz:

  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát a vajon megpárolom. Hozzáadom a hagymát, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejszínt, a tört főtt krumplit, a felaprított petrezselymet, a chilit, és ízesítem sóval, borssal. Jól eldolgozom, majd nedves kézzel kisebb golyókat formálok belőle, amit tálcára teszek. 1 órán át hideg helyen pihentetem.

Egy serpenyőben felhevítem a zsiradékokat, és a húsgolyókat kb. 8-10 perc alatt pirosra sütöm.

A húsgolyókat félreteszem meleg helyre, majd a visszamaradt zsiradékban a lisztet kissé megpirítom, felöntöm vízzel, tejszínnel, és belemorzsolom a húsleveskockát. Ízlés szerint sózom, borsozom, és jól kiforralom. Kevés Worcestershire szósszal ízesíthető, ha nem elég markáns az íze.

Krumplipürével és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.

Neked ajánljuk