Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)

Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a pizzatésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • kevés só
  • 1 dl olíva olaj
  • langyos víz
  • kevés szárított zsályalevél (elhagyható)

a töltelékbe:

  • sütőtök
  • házikolbász
  • lilahagyma
  • mozzarella
  • pizzaszósz

Elkészítés:

A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből laza pizza tésztát készítünk.

Annyi vizet töltünk bele, hogy jól gyúrható legyen. Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztjük, majd négyfelé vágjuk. Gombócokat formázunk belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzzuk négyszögletű formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.

A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket (hiányában édesburgonya szeleteket), kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakunk, és szétnyomott mozzarellával borítjuk be. A pizza tészta szabadon maradt felét ráhajtjuk, és a széleket összenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütjük. A kolbásztól kellemesen csípős lesz, és a sütőtök minden ízt magába gyűjt.

A töltelék összeállítása egyéni ízléstől függ, de általában darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt mehet bele.

Ebből a mennyiségből, 4 db calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető. A töltött pizza más töltelékkel is elkészíthető.

(A pizza szósz bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe.)

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk