Sütés nélküli hamis zserbó

Sütés nélküli hamis zserbó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • pici fahéj
  • porcukor (ha szükséges)
  • narancs- és citromhéj
  • 25 dkg darált keksz
  • kicsi tej
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A dióból 4 dkg-ot, lekvárból 2 evőkanálnyit félreteszünk.

A dióból, kekszből, citrusokból, fahéjból és lekvárból formázható masszát készítünk. Ha nem áll össze a massza, kevés tejet adunk hozzá, ha pedig nem elég édes, pici cukrot is keverünk bele.

Egy kisebb tepsibe folpackot teszünk, és elegyengetjük benne a masszát. Megkenjük a félretett lekvárral és egyenletesen elosztjuk a tetején a félretett dió több mint felét.

A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk, és a desszert tetejére öntjük. Rászórjuk maradék diót. Egy órára a hűtőbe tesszük, utána már szeletelhetjük is.

Neked ajánljuk