Sütés nélküli epres túrótorta

Sütés nélküli epres túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg eper
  • 1,5 csomag instant zselatin
  • 2 dl édeskés vermut
  • 18 babapiskóta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag piros tortabevonó zselé

Elkészítés:

Az eper 1/3 részét, félreteszem a díszítéshez, a többit megmosom, lecsepegtetem, félbe vágom.

A vermutot mélytányérba öntöm, beleforgatom a babapiskótákat, és egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára fektetem.

A túrót áttöröm, hozzáadok 15 dkg porcukrot, belereszelem a forró, folyó víz alatt megsikált citrom héját, és hozzászűröm a citrom kinyomott levét, jól elkeverem. A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A zselatint felolvasztom, gyors mozdulatokkal a túrókrémhez keverem, végül kanalanként hozzáadom a tejszínhabot is.

A krém felét a babapiskóták tetejére simítom, belenyomkodom az eperdarabokat, bevonom a maradék krémmel, fóliával letakarom, és 5 órára a hűtőbe teszem.

Tálalás előtt legalább 1 órával megmosom a félretett eperszemeket. Kettőt vékony gerezdekre, a többit vékony karikákra vágom, és díszítem velük a torta tetejét. A tasakon olvasható utasítás szerint elkészítem a tortazselét, kanalanként a torta tetejére öntöm, és legalább fél óráig hűtőbe teszem.

Neked ajánljuk