Sült tojással töltött vagdalt

Sült tojással töltött vagdalt

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 3 db tojás
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 7 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 db zsemle
  • só ízlés szerint
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 7 db tojás (töltelékhez)
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, 2 db tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, és jó alaposan összedolgozzuk.

A töltelékhez a tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, és kevés olajon megsütjük. Folpackot terítünk a deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát, és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.

A masszán elosztjuk a sült tojást, óvatosan feltekerjük, és olajjal kikent tepsibe helyezzük. A maradék 1 db felvert tojással lekenjük, és megsütjük.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk