Sült karaj céklás káposztasalátával

Sült karaj céklás káposztasalátával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • őrölt bors
  • citrombors
  • olívaolaj

A céklasalátához:

  • 20 dkg cékla
  • 30 dkg fejeskáposzta
  • 1 fej lilahagyma

Az öntethez:

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kk. só
  • fél kk. őrölt bors
  • 1 dl almaecet
  • 1 tk. cukor
  • 1 kk. őrölt kömény

Elkészítés:

A zöldségeket, megtisztítjuk lereszeljük, összekeverjük. Az öntet hozzávalóit összedolgozzuk, a zöldségeket beleforgatjuk. Hűtőbe tesszük.

A húst megmossuk, sózzuk, a kétféle borssal megszórjuk. Kb. fél órát pihentetjük.

Felhevítjük az olívaolajat, és a húsokat pirosra sütjük.

A húst a salátával és héjában sült burgonyával tálaljuk.

Neked ajánljuk