Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g csirke mellfilé
  • bors
  • kevés habzó vaj

a spagettihez:

  • 400 g durum spagetti
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csokor petrezselyem
  • 140 g vaj

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés éppen habzó vajban elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a kézzel összetört fokhagymát és a citrom reszelt héját. Türelmesen sütjük, amíg mindkét oldala aranysárga nem lesz. Ha majdnem kész, akkor 120 fokra előmelegített sütőbe tesszük tovább sülni 5-7 percre. Ha elkészült, akkor a sütőből kivesszük, és alufóliával letakarva pihentetjük, és melegen tartjuk.

A vajas-petrezselymes spagettihez bő, sós vízben kifőzzük a spagettit (a csomagoláson írt időnél 2 perccel kevesebb idő alatt!). A tésztát leszűrjük, de egy keveset hagyjunk meg a főzővizéből.

A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, kevés főzővizet kanalazunk hozzá és egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva tovább pároljuk a tésztát. Ha kellő sűrű, lehűzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára ágott hideg vajat, a tojássárgáját, és extra mennyiségű finomra vágott petrezselymet. Megkeverjük a fokhagymás villával, és addig rázogatjuk, amíg krémes, tejszínhez hasonló sűrű bevonat nem képződik minden egyes spagettin (nem szabad, hogy kicsapódjon vagy megálljon a serpenyő alján).

A csirkemellel tálaljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk