Sült csirkecomb újkrumplival és rántott patisszonnal

Sült csirkecomb újkrumplival és rántott patisszonnal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db újkrumpli
  • 2 db csirkecomb
  • 1 db kicsi patisszon
  • 1 db tojás
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olívaolaj
  • citrom
  • majonéz
  • olaj

Elkészítés:

A combokat fűszerezzük sóval-borssal, pirospaprikával, majd ráfacsarjuk a citromot, megöntözzük olívaolajjal és hagyuk érlelődni egy napot a hűtőben.

Másnap megkapirgáljuk a burgonyát, felvagdaljuk és sós vízben előfőzzük. A patisszont felszeleteljük és pucoljuk, fűszerezzük majd panírozzuk, végül serpenyőben kirántjuk.

Mellétesszük a csirkét és a burgonyát, megfűszerezzük majd ráöntjük a páclevet és kisütjük.

Majonézzel és kovászos uborkával tálaljuk.

Neked ajánljuk