Sült csirke gombaraguval

Sült csirke gombaraguval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 fej hagyma
  • 8 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 konyhakész csirke (kb. 1,2 kg)
  • 1/2-1 teáskanál bors
  • 2 teáskanál csemege pirospaprika
  • 50 dkg vegyes gomba
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 3-4 evőkanál száraz sherry
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl zöldségalaplé

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom, hármat durvára kockázom, 2 evőkanál olajon megpárolom, sóval, borssal fűszerezem.

A csirkét megmosom, szárazra törlöm. A hagymakeveréket a csirke hasüregébe töltöm. A nyílást hústűvel lezárom.

Sót, borsot, borsot, paprikát és 4 evőkanál olajat elkeverek. A csirkét ezzel egyenletesen bekenem. Zsíradékkal megkent tepsibe helyezzük, és sütőbe rakom kb. 1,5 óra latt készre sütöm.

A maradék 1 hagymát finom kockákra vágom. A gombákat megtisztítom. 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítek. A gombákat 4perc alatt megbarnítjuk. Vajat adok hozzá, amit megolvasztok. A hagymakocákat hozzáadom, kevés ideig együtt sütjük, sóval, borssal ízesítem. A gombákat liszttel meghintem, majd az olajban megsütöm. Sherryvel, tejszínnel és az alaplével felöntjük, felfőzzük, és keverés mellett kb. 2 percig főzzük.

Neked ajánljuk