Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

28 cm-es kapcsos tortaformához:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 45 dkg sütőtök
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 ág friss rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 tojás a pite megkenéséhez

Elkészítés:

A leveles tészta felét kilisztezett tortaformába nyújtjuk, 150 fokos sütőben elősütjük. A spenótot megtisztítjuk, és kevés vajon, aprított fokhagymával megpároljuk, pépesítjük.

Az elősütött tésztára rétegezzük a szeletelt sütőtököt, meghintjük aprított rozmaringgal, erre jön a fokhagymás spenót, majd a sajtkrém, több rétegben is tehetjük.

A maradék tésztát kinyújtjuk, befedjük vele a zöldséges pitét, felvert tojással kenjük meg. 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk