Spenótos puliszkapite

Spenótos puliszkapite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

az aljához:

  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 evőkanál só

a forma kikenéséhez:

  • margarin

a töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 50 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors

a tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítés:

A kimért kukoricadarát takaréklángon puhára főzzük a sóval elkevert, háromszoros mennyiségű vízben. Miután megfőtt, margarinnal kikent piteformába nyomkodjuk. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, ez idő alatt elkészítjük a tölteléket.

A túrót, a kiolvadt spenóttal, a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a szétmorzsolt feta sajtot is hozzáadjuk, majd alaposan összedolgozzuk, és a puliszka tetejére simítjuk.

Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Langyosan tejföllel meglocsolva kínáljuk. Vacsorára, ebédre egyaránt készíthető!

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek