Spenótos-fetás kosárkák

Spenótos-fetás kosárkák

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • hideg

A töltelékhez:

  • 40 dkg spenót
  • 2 dl tejszín
  • 5 db tojássárgája
  • őrölt feketebors
  • 15 dkg feta sajt
  • 5 dkg fenyőmag

Elkészítés:

A liszthez hozzáadom a sót és a szerecsendiót, elkeverem. Majd a felkockázott vajat hozzáadom és elmorzsolom a liszttel. Annyi hideg vizet adok hozzá, hogy könnyedén gyúrható tésztát kapjak

Kinyújtom a tésztát és kivágok köröket belőle, ezzel bélelem ki a kosárkákat egyenként. A tészta alját villával megszurkálom. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöm.

Ezalatt a spenótot 1 percre forrásban lévő (sós) vízbe rakom, szűrővel veszem, lecsepegtetem, végül apróra vágom. A tojássárgákat összekeverem a tejszínnel, megsózom, megborsozom.

10 perc elősütés után kiveszem a kosárkákat a sütőből, a beleteszem a fetakockákat, majd a spenótos masszát. 10 percre újra a sütőbe rakom, majd ismét kiveszem, megszórom fenyőmaggal. Kb. 5 percig sütöm még.

Neked ajánljuk