Spárgasaláta mézes-mustáros dresszinggel

Spárgasaláta mézes-mustáros dresszinggel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 50 dkg fehér spárga
  • 1 szem paradicsom
  • 1,5 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. citromlé
  • 5 dl víz

Az öntethez:

  • 2 ek. vörösborecet
  • 2 ek. mézes mustár
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A hámozott spárgát, fás végeit kivágva feldaraboljuk 3 centisre.

Vizet forralunk sóval, cukorral, citromlével.

Belerakjuk először a fehér spárgát, majd 2 perc múlva a zöldet és a spárgafejeket is.

4-5 perc múlva kivesszük őket és hideg vízzel öblítjük.

Az öntethez a mézes mustárt, olajat, ecetet, sót, borsot kikeverjük.

A salátát tálaljuk a dresszinggel és hámozott, kockázott paradicsommal.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk