Spárgás pite sajttal, sonkával

Spárgás pite sajttal, sonkával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 evőkanál víz
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük tálba a lisztet és a sót, majd keverjük össze! Kockázzuk fel a vajat, és adjuk hozzá a tálhoz! Morzsoljuk addig, amíg finom morzsás masszát nem kapunk! Nyomjunk mélyedést a közepébe, és öntsük bele a vízzel felvert tojást! Sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük fél óráig hűtőszekrényben!

A lehűtött tésztát csomagoljuk ki, tetejére rakjunk fóliát, és nyújtsuk ki piteforma nagyságúra!

Tegyük a formába, az alját pedig szurkodjuk meg! Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel.

Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt és a nehezéket. Hűlni hagyjuk.

Távolítsuk el a spárgák végét, majd daraboljuk fel! Tegyük bele enyhén sós, forrásban lévő vízbe a szárakat, főzzük 3 percig, majd tegyük hozzá a spárgafejeket is! 2 percig főzzük még együtt! Szűrjük le, majd öblítsük le vízben!

Tegyük tálba a tejfölt, a petrezselymet, a tojásokat és a fűszereket! Keverjük össze a sajttal! A sonkát felkockázzuk.

Pakoljuk rá az elősütött tésztára a spárgát és a sonkát, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos masszát!

Fél óra alatt előmelegített sütőben készre sütjük.

Neked ajánljuk