Spárgás hallal töltött rétes bormártással

Spárgás hallal töltött rétes bormártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db pangasius halfilé
  • 50 dkg spárga
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • citromlé
  • hal fűszerkeverék
  • színes bors
  • olívaolaj

A fehérbormártáshoz:

  • 3 dl fehérbor
  • 4 dl tejszín
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A spárgát puhára főzöm pár perc alatt, sós vízben és leszűrve hűlni hagyom.

A filét citromlével, fűszerkeverékkel, kevés borssal ízesítve olívaolajon elősütöm, mindkét felét 2-2 perc alatt.

Sütőpapíros tepsibe nyújtom a rétestésztát, amire fektetek egy sor spárgát, erre kerülnek a halszeletek, rá a maradék spárga és feltekerem, lekenem tojással.

Közepes lángon készre sütöm.

A mártáshoz vajon dinsztelem a finomra aprított hagymát és borral felöntve, nagy lángon forralom.

Mehet bele az alaplé, sózom, borsozom, utána elfőzöm, hogy 1 dl legyen.

A tejszínnel sűrítem, végül átszűrve tálalható a rétessel.

Neked ajánljuk