Spárgás halfilé

Spárgás halfilé

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 30 dkg spárga
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • zsemlemorzsa

a mártáshoz:

  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk és hagyjuk kicsit állni. A spárgaszálakat megtisztítjuk, a végeket levágjuk. A vizet feltesszük forrni, sóval, cukorral és citromlével ízesítjük. Amikor forr, a spárgákat 4-5 percig fűzzük benne. Ha kész, szűrőkanállal kivesszük a vízből és nedves ruhával betakarjuk.

A halszeleteket megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a felforrósított olajban, rövid idő alatt mindkét oldalán elősütjük. Utána kivajazott hőálló tálba tesszük, ráfektetjük a spárgát, és meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.

A mártáshoz a bort 2-3 percig forraljuk, majd ha kihűlt, fém keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínt, a bort, és kevés sót. Vízgőzön, habverővel folyamatosan keverve sűrű krémet készítünk belőle.

A mártással bevonjuk a spárgás halat. 180 °C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük a tetejét (kb. 25 perc) és azonnal tálaljuk. Köretnek petrezselymes burgonyát és sült zöldséget kínálhatunk.

Hasonló receptek