Spagetti bazsalikomos cukkinikrémmel és fűszeres csirkemájjal

Spagetti bazsalikomos cukkinikrémmel és fűszeres csirkemájjal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 nagy marék bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál tejföl (púpozott)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg spagetti tészta

a fűszeres csirkemájhoz:

  • 6-8 db csirkemáj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 káváskanál majoránna
  • 3 evőkanál fokhagymával ízesített étolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A megmosott bazsalikomot lecsepegtetjük, és ízlés szerint felvágjuk. (Én vékonyan felcsíkoztam.) A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy serpenyőbe az olajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután hozzáadjuk a bazsalikomot, megfuttatjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és puhára pároljuk (közben kóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük.) Amikor a cukkini puhára párolódott, hozzáadjuk a tejfölt, majd összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítsük.

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, végül alaposan összekeverjük a cukkinikrémmel.

A csirkemáj hártyás, eres részeit eltávolítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, belehelyezzük a felmelegített olajba, majd szép lassan, többször átfordítva készre sütjük.

Tipp: Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel.

Tálaláskor a cukkinikrémes spagettit a tányérra kanalazzuk, rátesszük a sült csirkemájat, úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk