Sós, szezámmagos perec

Sós, szezámmagos perec

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 7 gramm szárított élesztő
  • 1 káváskanál só
  • 180 ml langyos víz
  • 2 evőkanál olívaolaj

a tetejére:

  • 1 kisebb felvert tojás
  • szezámmag
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. A langyos vizet hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olívaolajat is belekeverve hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük. 7 darabba vágjuk. Kis ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet alakítunk belőle.

Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük. Szezámmaggal, sóval megszórjuk. 20 percig még meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek