Sós stangli

Sós stangli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag Dr. Oetker sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál só

a tetejére:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg szezámmag
  • 5 dkg lenmag
  • 5 dkg napraforgó

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

A tojást felverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük vele. Közben a sütőt 180 fokra bemelegítjük

Rászórjuk a tojással lekent rudakra a reszelt sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy köménymagot – ki mit szeret. Lehet vegyesen is.

A stanglikat az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15-20 percig sütjük. Ha kezd színesedni, akkor elkészült. Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük. Már langyosan is finom.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk