Sonkával töltött burgonya

Sonkával töltött burgonya

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6-8 darab nagyobb burgonya
  • 40 dkg füstölt sonka
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 (kis) tubus majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sajt a tetejére

Elkészítés:

Elkészítés: A burgonyákat meghámozzuk, és egészben ételízesítővel, őrölt borssal, fokhagymagerezdekkel fűszerezett vízben félig megfőzzük, majd kiszedjük, és kihűtjük.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A tojásokat keményre főzzük, majd amikor kihűltek, a füstölt sonkával együtt apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a tejföllel elkevert majonézt és mustárt, majd pici sóval, őrölt borssal ízesítjük.

A kihűlt burgonyákat félbevágjuk, és a burgonyák közepén pici helyet vájunk a tölteléknek, majd a burgonyákat megtöltjük. Tetejére sajtot (füstölt sajtot) reszelünk, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk