Sonkás-baconös pogácsa

Sonkás-baconös pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 25 dkg libazsír vagy kacsazsír
  • 4 kávéskanál darált bors
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg bacon

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

Az élesztőt a cukorral és 1 evőkanál liszttel a meglangyosított tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, a felkockázott sonkát és bacont, a tejfölt és a kovászt. Összegyúrjuk a tésztát, és meleg helyen 50 percet kelesztjük.

Kinyújtjuk kétujjnyi vastagra. A tészta tetejét bevagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe tesszük, majd felvert egész tojással lekenjük.

Neked ajánljuk