Sonkás-ananászos muffin

Sonkás-ananászos muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 pirospaprika, apróra vágva
  • 225 g darabolt ananász konzerv, lecsöpögtetve, a leve nélkül
  • 80 g füstölt sonka, apróra vágva
  • 1 csésze reszelt füstölt sajt
  • 2 tojás
  • bors
  • 180 ml tej
  • 120 ml olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 6 lyukú muffin formát papír kapszlival kibélelünk. (12 lyukú muffin sütőben is süthetjük, ez esetben kisebb muffinokat kapunk).

A sütőporral elkevert lisztet és a cukrot egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a paprikát, az ananászt, a sonkát és a sajtot, majd összekeverjük.

A két tojást a tejjel és az olajjal együtt felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a száraz hozzávalókhoz keverjük, addig, amíg össze nem áll.)

A masszát a muffin formákba kanalazzuk (a forma kétharmadáig), majd az előmelegített sütőbe téve 20-25 percig sütjük. (Ha 12 lyuku muffin formában sütjük, kevesebb lesz a sütési idő.)

5 percig a serpenyőben hagyjuk, majd rácsra kiszedjük, hogy teljesen kihűlhessen.

Neked ajánljuk