Sertéskocsonya

Sertéskocsonya

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 tányérhoz:

  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 cseresznye paprika
  • 1,5 kg sertés kocsonyahús
  • 1 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál egész feketebors
  • 1 szál répa
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg füstölt hús

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a húsdarabokat! Hasítsuk be a körmöket középen, majd mossuk át egyszer meleg, másszor hideg vízben!

Tegyük egy 6 literes fazékba! Öntsünk bele 2 liter vizet, és főzzük fel lassan! Sózzuk mérsékelten! Ha felforrt, szedjük le a keletkezett habot! Állítsuk takarékra a lángot! Tegyük bele a zöldséget, a fűszereket és kis pirospaprikát! Gyöngyözve főzzük 5 órát.

Húzzuk kicsit félre a fedőt! Tegyünk egy tál fölé sűrű fémszűrűt, a levét lassan öntsük tálba!

A húst hűlni hagyjuk. Csontozzuk ki a húsokat, majd osszuk el a tányérokban! Szedegessük le a zsírt a tetejéről!

3 óra alatt megdermesztjük, hideg helyen. Fedjük le frissentartó fóliával!

Neked ajánljuk