Sertécsíkok licsimártással

Sertécsíkok licsimártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 db licsikonzerv
  • 2 db kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom leve
  • szójaszósz
  • 4 kk. kukoricakeményítő
  • chilipor
  • olaj

Elkészítés:

A csíkozott húst szójaszósszal, chiliporral bevonva hagyom állni.

A licsit félbevágva olajon pirítom 3-5 percet, hogy színt kapjon.

Utána alufóliába csomagolom.

A visszamaradt olajon a csíkokra szelt kápiapaprikát, karikázott hagymát ropogósra dinsztelem a licsikonzerv levével, 2 ek. szójaszósszal, citrom levével, csipet sóval.

Kis vízben oldott keményítővel sűrítem, kevergetve.

A húst átpirítom, kis vízzel és sóval, párolom, majd ismét lepirítom.

A mártással tálalom a húscsíkokat.

Neked ajánljuk