Serpenyős újkrumpli zöldspárgával

Serpenyős újkrumpli zöldspárgával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg aprószemű újkrumpli
  • 50 dkg zöldspárga
  • 25 dkg csiperke
  • 2 újhagyma
  • 1 tk. rozmaring
  • 4 dl zöldségleves
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 tk. olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom leve
  • bors
  • kakukkfű

Elkészítés:

Az újhagymát finomra aprítottam, az újkrumplikat alaposan megsikáltam, 3-4 mm vékony karikákra vágtam.

A hagymát az olajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a krumplikarikákat, rozmaringgal és aprított kakukkfűvel meghintettem, borsoztam, majd annyi zöldséglevessel öntöttem fel, hogy ellepje a serpenyő tartalmát.

A spárgákat meghámoztam, 1,5 cm hosszúra daraboltam, a gombákat tisztítást követően 1 cm-es kockákra vágtam.

10-12 perc elteltével a krumplihoz adtam a spárgát és a gombát, az elpárolgott zöldséglevest pótoltam, további 6 percig főztem, majd tejszínnel besűrítettem.

Forralás után friss citromlével ízesítettem, és aprított petrezselyemmel tálaltam.

Neked ajánljuk