Serpenyős gyros

Serpenyős gyros

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg csont nélküli, sovány hús (csirke, pulyka vagy sertés ízlés szerint)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 kisebb méretű paprika
  • 2 db hámozott paradicsom
  • 3 dl kefir vagy joghurt
  • kevés tejszín
  • gyros fűszerkeverék

Az öntethez:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A húst apróra felvágjuk.

2 evőkanál olívaolajon 3 percig fonnyasztjuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlész szerint,majd felöntjük 1 dl vízzel, és beledobjuk a húst. 1 csapott evőkanál gyros fűszerkeveréket belekeverünk 0,5 dl vízbe, és ezt is ráöntjük. Jól összeforraljuk, ráöntjük a tejszínt, és addig forraljuk, míg az össze lé elpárolog és csak a szaftos hús marad.

Sült krumplival tálalhatjuk. Tehetünk mellé még szeletelt uborkát, vagy hagymát, paradicsomot, és végül az egészet leöntjük kefires vagy joghurtos

öntettel.

Hasonló receptek