Savanyított bableves tarhonyával

Savanyított bableves tarhonyával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg füstölt hús (ez lehet bordaporc, csülök, sertésfül, sonka)
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kicsi karalábé
  • 2 közepes burgonya
  • 1 marék házi tarhonya
  • 3-4 db babérlevél
  • ecet

Elkészítés:

Elkészítés: A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk, és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni.

Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet.

A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe, és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel savanyítjuk.

Hasonló receptek