Sárgaborsókrémleves sonkával

Sárgaborsókrémleves sonkával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dl sonka főzőlé (hiányában víz és füstízű kocka)
  • 5 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj

a tálaláshoz:

  • ízlés szerint feldarabolt füstölt, főtt sonka

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a felhevített olajhoz és üvegesre pároljuk. Amikor már kellően megpárolódott, hozzáadjuk az előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Összekeverjük, felöntjük a sonka főzőlevével, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk.

Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve, addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni. Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett, a leveshez csorgatjuk a tejszínt, és felforraljuk, majd elzárjuk a gázt, mert főzni már nem kell.

Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint felszeleteljük, majd félre tesszük tálalásig.

Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd ízlés szerint rátesszünk az előzőleg feldarabolt sonkából, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk