Sárgaborsó leves

Sárgaborsó leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 1 pohár tejföl
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 db húsleveskocka
  • szalámi
  • olívás kifli

Elkészítés:

A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd kis hőfokon elkezdjük főzni. Amikor már a borsószemek puhák, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a rántást.

A tejfölt a liszttel simára keverjük és gyors kevergetés közben hozzáadjuk a leveshez, majd összeforraljuk.

A levest pirított szalámival és olívás kiflivel tálaljuk.

Hasonló receptek