Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a főzelékhez:

  • 20 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 1 pohár tejföl
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • húsleves kocka

a pörkölthöz:

  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 40 dkg virsli
  • piros paprika
  • vegeta
  • olaj
  • víz

Elkészítés:

A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Ezt felforraljuk, majd kis hőfokon elkezdjük főzni. Amikor már a borsószemek puhák, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.

A tejfölt a liszttel simára keverjük, és gyors kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük, majd beletesszük a felkarikázott virslit. Elkeverjük, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük.

A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk