Sárgabarackpite light

Sárgabarackpite light

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 23 cm-es piteformához:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 9 dkg áttört túró
  • 6 dkg vaj
  • 2 ek. cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 1/4 tk. sütőpor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. őrölt citromhéj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 75 dkg sárgabarack
  • 3 ek. sárgabaracklekvár
  • 2 ek. cukor
  • 2 tk. narancslikőr
  • 3 ek. darált dió
  • 1 ek. szeletelt mandula
  • 1 szem szeder

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozzuk és folpackba csomagolva hűtőbe rakjuk.

A tölteléknek a hámozott barackot felszeljük, a diót cukorral keverjük, a lekvárt narancslikőrrel bolondítjuk.

Lisztezett felületen egy sütőpapírral bélelt piteformába nyújtjuk a tésztát, hogy pereme is legyen.

A felesleget levágjuk és felcsíkozzuk.

A tésztát először a cukros díóval szórjuk, lekenjük a likőrös lekvárral és kirakjuk a barackszeletekkel.

Mandulával meghintjük és a tésztacsíkokkal ízlésesen kirakjuk, közepére egy szem szedret téve.

175 fokon sütjük 25-30 percen át.

Neked ajánljuk