Sárgabarack clafoutis

Sárgabarack clafoutis

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • vaj
  • 450 g magozott sárgabarack
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 200 g tejföl
  • 100 ml tejszín
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 1 literes jénait vagy sütőedényt vajjal kikenünk és egyenletesen elosztjuk az alján a fél barackokat.

Egy tálban összekeverjük a cukrot és a lisztet, és habverővel fokozatosan belekeverjük a tejfölt és a tejszínt. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát is és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.

E krémes keveréket a barackra öntjük, a sütőbe toljuk és 15 perc alatt (vagy amíg megszilárdul és aranysárgára nem sül a teteje) sütjük. 5 percre hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.

(Aki szereti íz édesebb ízeket, a barackok tetejét is szórja meg cukorral!)

Neked ajánljuk