Salátaleves húsgombóccal

Salátaleves húsgombóccal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel.

A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk meg. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd at salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, míg a saláta kicsit összeesik. Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát és az előzőleg elkészített húsgombócokat. Ezután hagyjuk, hogy felforrjon, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd egy kevés levessel. Adjuk a leveshez és főzzük pár percig tovább.

Neked ajánljuk