Sajttorta körtével

Sajttorta körtével

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojássárgája

a töltelékhez:

  • 4 körte
  • 5 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl körtelé

a tetejére:

  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál amaretto (mandulalikőr)
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A tésztához összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A tojást a cukorral habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és az oldalát kikenjük vajjal. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát, az oldalát is. Villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rásimítjuk a túrós masszát. A sütőben 45 percig sütjük.

A sütési idő letelte előtt 5 perccel elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, és 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon. Várjuk meg, amíg egészen kihűl, csak utána szeleteljük. Másnap még finomabb!

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk