Sajttal töltött karaj kukoricás bundában

Sajttal töltött karaj kukoricás bundában

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db 1-2 cm vastag karajszelet
  • 6 szelet sajt só
  • bors

a panírhoz:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • kb. 2 dl tej

a kisütéshez :

  • olaj

Elkészítés:

A karajszeleteket lapján félbe vágjuk, de nem vágjuk végig, széthajtjuk, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A panírhoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a tej hozzáadásával tejföl sűrűségű masszát kavarunk. 10 percig pihentetjük, ha sűrűsödik, tejjel lazítunk rajta.

A karajszeleteket megtöltjük sajt szeletekkel, a biztonság kedvéért fogpiszkálóval összetűzzük. Megforgatom a kukoricás masszában és kevésbé forró olajban mindkét felét pirosra sütjük.

Ha megsült, papírtörlőre szedjük. Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

A receptet Ligeti Károly küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk