Sajttal sült hal petrezselymes vajmártással és zöldbabbal

Sajttal sült hal petrezselymes vajmártással és zöldbabbal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g hal
  • fehérbors
  • kevés vaj (Liga)
  • 2 karika citrom
  • kevés citromlé
  • 100 g krémsajt
  • fél teáskanál útifűmaghéj
  • fehérbors
  • reszelt sajt
  • zöldbab

a mártáshoz:

  • 50 g Liga margarin
  • fehérbors
  • fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A halat megsózzuk, borsozzuk és kevés vajon tepsiben, a két karika citrom társaságában 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.

Ha kész, a krémsajtot kikeverjük az útifűmaghéjjal, pici fehérborssal, rátesszük a halta, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve 5 percig grillezzük, majd a tepsiből kivéve meleg helyre félre tesszük.

A babot a visszamaradt zsírban átmelegítjük.

A mártáshoz a margarint kiforraljuk, sóval, borssal, kevés citromlével és a petrezselyemzölddel ízesítjük, és tálaláskor a halra és a babra locsoljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk