Sajtos-virslis kígyórétes

Sajtos-virslis kígyórétes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 8-10 szál virsli
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 1 tojás a kenéshez
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Miután kinyújtottuk, hajtsuk félbe, majd a hajtás mentén vágjuk el. Ezután kenjük meg a közepét mustárral, majd keresztirányban, centinként bevagdaljuk a tésztalapot.

A mustárral megkent tésztára ráhalmozzunk a felkarikázott virsliket majd a kockákra vágott sajtot. Az oldalsó csíkokat megkenjük tojással, és középre, egymásra hajtogatjuk. Tetejét megkenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk