Sajtos-tejszínes pangasius filé

Sajtos-tejszínes pangasius filé

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db pangasius-filé
  • 6 db krumpli
  • bébirépa
  • zöldborsó
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • reszelt parmezán
  • 1 ek. liszt
  • kapribogyó
  • citrom
  • újhagyma szára
  • petrezselyem
  • egész tarka bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • őrölt fehérbors
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

A sózott, borsozott halszeleteket citromlével csepegtetve hagyjuk állni.

A héjában főtt krumplit hámozzuk, a répát és borsót ételízesítős vízben puhára pároljuk.

Vajon lisztet pirítunk világosra és tejjel, tejszínnel keverjük.

Mehet bele a reszelt parmezán, kapribogyó, aprított hagymaszár és petrezselyem, bors, szerecsendió.

Miután felforraltuk, lassú tűzön kevergetjük.

A halakat olajon kisütjük és a zöldségekkel, besamellel tálaljuk.

Neked ajánljuk